Az új PTK-nak megfelelő kötelező módosítás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és töltse le a Kötelező Módosítás 2017 című tanulmányunkat!

Név:
Email:
Hogyan szólíthatjuk?


A Ptk. szerinti kötelező törzstőke emelésnek legkésőbb 2017.03.15-ig meg kell történnie!

A legfontosabb: Most dönteni kell a törzstőke emelésről, de NEM KELL BEFIZETNI a pénzt!

Ráér akár évek múlva is rendelkezésre bocsájtani a törzstőkét, és azt is elég a pénztárba befizetni, ha a társasági szerződésben így rendelkezik róla. Ahogy önnek kényelmes, mondhatja, hogy pl. 2020-ban fogja a maradék 2,5 Millió forintot a cég rendelkezésére bocsájtani.

Teszteltünk: Mi is hitetlenkedtünk, ezért alapítottunk egy céget 2014-ben, ahol az alapítőkét csak 100 év múlva kell rendelkezésre bocsájtani. Itt nézheti meg az esettanulmányunkat: www.1forintoskft.hu/esettanulmany/

Az a tapasztalat, hogy most már nem fogadja el a cégbíróság a 100 évet. Ha biztosra akarunk menni, akkor 2 évet érdemes megjelölni, akkor is elég 2020-ban befizetni a pénzt.

Ez cégmódosítás esetén is igaz: Az, hogy most módosítja a céget nem jelenti, hogy most fizetnie kell bármennyit is! Minden más tőke emelési módszer ennél sokkal bonyolultabb és veszélyeket rejthet (pl. tagi hitel elengedése).

Mennyibe kerül ez Önnek?

Az áraink alapesetre vonatkoznak, amikor a törzstőke emelés tagi befizetéssel történik.

Bonyolultabb esetben (ha a törzstőke emelés nem egyszerű tagi befizetéssel történik) a munkadíj emelkedhet, konkrét árat emailben tudunk adni, miután megismerjük az igényét.

Amennyiben csak az előírásoknak szeretne megfelelni
Kft
esetén
Amennyiben más adat, tény is módosításra szorul a törvényi előírások mellett
Kötelező módosítás:
33.000 Ft (nincs áfa) 
székhely szolgáltatást is igénybe vevő ügyfeleinknek.
38.000 Ft (nincs áfa)  csak ügyvédi szolgáltatást igénylő ügyfeleinknek.
Illetékmentes!
Garantáltan nincs több költség!
Kötelező módosítás:
33.000 Ft (nincs áfa) 
székhely szolgáltatást is igénybe vevő ügyfeleinknek.
38.000 Ft (nincs áfa)  csak ügyvédi szolgáltatást igénylő ügyfeleinknek.
+illeték költségek
Garantáltan nincs több költség!

Ha áthozza hozzánk a székhelyét, akkor az ügyvédi díjat átvállaljuk! Részletekért kattintson IDE!

Ezeken felül minden cég esetében minden szereplő (tuladonos, vezető tisztségviselő, stb.) esetében fejenként magyar állampolgárok esetén 1.670 Ft/fő JÜB költség, külföldi állampolgár esetén 2.730 Ft/fő JÜB költség. Valamint minden ingatlan esetén (székhely, telephelyek, fióktelepek) egy 30 napnál nem régebbi e-hiteles teljes tulajdoni lap másolatot kell beszereznünk. Ennek a legkedvezőbb módja az internetes lekérés, amit mi megteszünk, önnek nem kell ezzel fáradnia. Ingatlanonként a fizetendő illetékköltség 3.600 Ft. Kivéve ha nálunk van a székhelye, ekkor ez a mi költségünk.

Törvényi háttér

2013. évi CLXXVII. törvény a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről

12. § (1) A Ptk. hatálybalépésekor a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint a 9. § (1) bekezdése szerint bejegyzés alatt álló gazdasági társaság a Ptk. hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg köteles a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködéséről dönteni, és a legfőbb szervi határozatot a cégbírósághoz benyújtani.
(2) A gazdasági társaságnak a Ptk. rendelkezéseit
a) az (1) bekezdés szerinti döntés időpontjától, ennek hiányában
b) közkereseti társaság és betéti társaság esetén 2015. március 15-étől, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság és egyesülés esetén 2016. március 15-étől
kell alkalmaznia [az a) és a b) pontban megjelölt időpont ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban együtt: a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködés időpontja], és ezt követően létesítő okirata nem tartalmazhat a Ptk. rendelkezéseivel összhangban nem álló rendelkezést.